Onze keukenmodellen worden gemaakt van gerecycled RVS

Een circulaire keuken.

BlueKitchen introduceert een duurzaam, modulair en gifvrij keukenconcept

Make the world a better place.

Welke certificeringen gebruiken we?

Cradle to Cradle

Het Cradle to Cradle certificaat heeft verschillende gradaties: basis, brons, zilver, goud en platina. Hoe hoger je komt, hoe beter je aantoont dat jouw product en productie niet alleen ‘minder slecht’ is, maar zelfs een positieve impact heeft op de gebruikers en de omgeving.

Binnen BlueKitchen hebben we een keuze gemaakt uit gezonde materialen die toepasbaar zijn voor de opbouw van onze modellen en die lokaal geproduceerd en gerecycled worden en die gemakkelijk kunnen worden teruggebracht in de kringloop.  

"BlueKitchen gaat zeer kritisch om met de keuze en het gebruik van plaatmateriaal voor de deuren en plinten."

― Materiaal-efficiency

"FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen."

― Inkoopbeleid

FSC

De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor wereldwijd behoud en verantwoord bosbeheer. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. Hout dat afkomstig is uit een FSC-gecertificeerd bos is herkenbaar aan het FSC-label. Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen worden alle schakels in de handelsketen gecertificeerd.
BlueKitchen hanteert een collectie panelen samengesteld uit herwinbare materialen, waaronder die van FSC-hout.

Energielabel

Het energielabel is dé maatstaf als het gaat om energiezuinigheid. Zo zijn er energielabels voor woningen, lampen, huishoudelijke apparaten, etc. 

Elk apparaat krijgt volgens een gestandaardiseerde methode een label dat varieert van G tot A, waarbij A het meest zuinige is.

Tot maart 2021 geldt nog de oude classificeren, die loopt tot en met A++.           

"Elk apparaat krijgt volgens een gestandaardiseerde methode een label dat varieert van G tot A, waarbij A het meest zuinige is."

― Materiaal-efficiency

"De Consumentenbond heeft meer dan 400.000 leden en zij test regelmatig apparaten "

― Energy-efficiency

Consumentenbond

De Consumentenbond heeft meer dan 400.000 leden en zij test regelmatig apparaten op:

  • Bedieningsgemak
  • Prijs en prestatie
  • Geluid
  • Benodigde ruimte

Bij het samenstellen van onze collecties kijken we naar hun testresultaten en maken mede op basis van hun tests onze keuze voor energiezuinige apparatuur met de beste waardering.

Deze testen van de Consumentenbond worden uitgevoerd i.s.m. internationale zusterorganisaties.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), duurzaam ondernemen of maatschappelijk ondernemen is een vorm van ondernemen gericht op economische prestaties (profit), met respect voor de sociale kant (people), binnen de ecologische randvoorwaarden (planet) Bron: Wikipedia

Een groot aantal bedrijven waar BlueKitchen mee samenwerkt zijn familiebedrijven met een goede reputatie op het vlak van arbeidsomstandigheden.

"in de eigen ‘oogsthal’ staan gebruikte materialen om in nieuwe duurzame producten te verwerken"

― Materiaal-efficiency

"mogen houtproducten met Blauer Engel certificaat enkel vervaardigd zijn uit hout dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Het Pfleiderer paneel in de selectie van BlueKitchen heeft dit certificaat."

― Materiaal-efficiency

Der Blaue Engel

Der Blaue Engel is een Duitse certificering die onder meer betrekking heeft op de emissie van formaldehyde en vluchtige organische stoffen. Materialen die dit certificaat dragen mogen geen schadelijke effecten op de gezondheid van mensen hebben. Daarnaast mogen houtproducten met Blauer Engel certificaat enkel vervaardigd zijn uit hout dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Het Pfleiderer paneel in de selectie van BlueKitchen heeft dit certificaat.

TOP
Arrow

Onze missie.

BlueKitchen introduceert een duurzaam, modulair en gifvrij keukenconcept op de markt. Onze missie is om de gehele keukenwereld duurzaam en gifvrij te maken. Het doel is om deze duurzaamheid tot standaard te verheffen. BlueKitchen doet hieraan geen concessies. We ondernemen maatschappelijk verantwoord en willen op de lange termijn waarde creëren voor de gehele keten.

We trachten daarbij zoveel mogelijk materiaalketens te sluiten. Samen met onze partnerbedrijven creëren we meerwaarde zonder het milieu daar de dupe van te laten zijn. Ons concept reduceert enerzijds het materiaalverbruik van een keuken en anderzijds het energieverbruik van een woning. Het doel hierbij is de CO2 voetafdruk van de gehele woonsector te reduceren. Wij streven vervolgens naar een compleet CO2 neutrale supply-chain en CO2 positieve bedrijfsprocessen.


We selecteren duurzame, gifvrije materialen met lange levensduur. Omdat wij steeds weten welke materialen waar uit bestaat én wanneer deze terugkomen, kunnen wij duidelijke afspraken maken met onze partnerbedrijven over refurbishing, remanufacturing en recycling. Alle materialen en componenten die gebruikt worden in een BlueKitchen blijven zo circulair in gebruik.

Naast het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk, gebruiken wij uitsluitend keukencomponenten en onderdelen die lokaal geproduceerd zijn en ook lokaal worden hergebruikt of gerecycled. Het geheel wordt uitgevoerd zonder gedwongen- en/of kinderarbeid, giftige stoffen en subsidies. Wij zien het als een absolute vereiste om te ondernemen met inachtneming van mens, dier en milieu en geen zaken te ondernemen die ten koste gaan daarvan. Wij geloven in mensen, bevlogen mensen die werken aan oplossingen, mensen die vernieuwing en verbetering in gang zetten om zo te bouwen aan een betere wereld.

Een BlueKitchen bestaat uit de meest energiezuinige keukenapparaten, 60% minder plaatmateriaal dan een traditionele keuken, RVS klikbare frames en circulaire keukenbladen.