Historie en Missie

De oudere lezer onder ons zal zich ongetwijfeld de keuken van vroeger herinneren. Vaak een granito blad, met daaronder enkele houten kastjes. Aan de zijkant meestal ruimte voor een tafelmodel koelkast met een gascomfort erop. Soms aan de tegenover gelegen muur enkele kastjes, ook met een gordijntje ervoor. De planken uiteraard bekleed met kastpapier.

In de jaren 60 en 70 onderging de keuken een metamorfose. Ook qua fabricage. In fabrieken werden spaanplaat meubelen gemaakt eventueel gecombineerd met in te bouwen apparaten.

Vervolgens zegt u: ja, maar dat is toch nog steeds zo? Inderdaad. Het is luxer geworden maar technisch gezien is alles bij het oude gebleven.

Als u samen met uw buren een nieuwe keuken bestelt is de kans groot dat er een ruime vrachtwagen komt voorrijden die helemaal vol zit. Alhoewel ‘vol’ een relatief begrip is.

Voor meer dan 85% is deze vrachtwagen gevuld met lucht. Lucht tussen de spaanplaatwanden van de kastjes. Oh, en als die vrachtwagen uw oude keukens meeneemt, is die weer bomvol en wordt met een beetje geluk het spaanplaat opgestookt om de keukenfabriek te verwarmen. Want inderdaad, hergebruik van uw keuken, dat zit er niet in.

BlueKitchen gaat daar iets aan veranderen!

Om te beginnen aan het eindresultaat: als diezelfde vrachtwagen komt voorrijden met keukens van Bluekitchen passen er wel 10 keukens in. En als we deze na de gebruiksperiode komen ophalen stoken wij geen kostbare grondstoffen op, maar gebruiken deze om er weer nieuwe keukens van te maken.

Hoe we dat doen?

Allereerst maken wij geen gebruik van spaanplaat. Simpelweg omdat dit een ongezond materiaal is. Wij bouwen onze keukens op een body dat zonder blikken of blozen, op een nieuwe of dezelfde locatie, 30 jaar meegaat. Onze partner in deze heeft een ingenieus gepatenteerd systeem bedacht waarmee we keukens als een ’Ikea pakketje’ aanleveren om ze vervolgens in een record tijd op te bouwen tot gebruiksvriendelijke, duurzame en 100% circulaire keukens.

Niet te koop!

Om er zeker van te zijn dat we de keuken weer terugkrijgen voor hergebruik is deze uitsluitend, voor een gering bedrag per maand, te huur. Zo blijven wij verantwoordelijk voor het perfect functioneren van de keuken en uw huurders voor de bereiding van een gezonde en gezellige maaltijd.

Meer weten?

Wenst u meer informatie over BlueKitchen, neem dan contact op met ons.