Onze keukenmodellen worden gemaakt van gerecycled RVS

Een circulaire keuken.

BlueKitchen introduceert een duurzaam, modulair en gifvrij keukenconcept

Make the world a better place.

“Dat hou je alleen vol als je circulair bent.”

Moet de wereld helemaal circulair worden, dus evenveel CO2 opnemen als uitstoten? Of is dat te hoog gegrepen?

”We hebben geen keus. We moeten circulair worden. Circulair betekent dat je iets tot in de eeuwigheid kunt volhouden. De aarde heeft een bepaalde hoeveelheid koolstof, zuurstof enzovoort. Daar moeten we het met miljarden mensen mee doen. Dat hou je alleen vol als je circulair bent.”

Hoogleraar Jan van maarseveen

scrap-iron-404081_1280
car-3117778_1280
refinery-3127588_1280

Nieuws.

"(CNN)UN Secretary General Antonio Guterres issued a searing indictment of humanity’s “war” on the environment."

- BRON: CNN

Humanity is waging a ‘suicidal’ war on nature, UN chief warns

(CNN)UN Secretary General Antonio Guterres issued a searing indictment of humanity’s “war” on the environment Wednesday, in a speech on the state of the planet in which he urged everyone to prioritize “making peace with nature.””We are facing a devastating pandemic, new heights of global heating, new lows of ecological degradation and new setbacks in our

Lees meer

― Mandy Demoitie

TOP
Arrow

Onze missie.

BlueKitchen introduceert een duurzaam, modulair en gifvrij keukenconcept op de markt. Onze missie is om de gehele keukenwereld duurzaam en gifvrij te maken. Het doel is om deze duurzaamheid tot standaard te verheffen. BlueKitchen doet hieraan geen concessies. We ondernemen maatschappelijk verantwoord en willen op de lange termijn waarde creëren voor de gehele keten.

We trachten daarbij zoveel mogelijk materiaalketens te sluiten. Samen met onze partnerbedrijven creëren we meerwaarde zonder het milieu daar de dupe van te laten zijn. Ons concept reduceert enerzijds het materiaalverbruik van een keuken en anderzijds het energieverbruik van een woning. Het doel hierbij is de CO2 voetafdruk van de gehele woonsector te reduceren. Wij streven vervolgens naar een compleet CO2 neutrale supply-chain en CO2 positieve bedrijfsprocessen.


We selecteren duurzame, gifvrije materialen met lange levensduur. Omdat wij steeds weten welke materialen waar uit bestaat én wanneer deze terugkomen, kunnen wij duidelijke afspraken maken met onze partnerbedrijven over refurbishing, remanufacturing en recycling. Alle materialen en componenten die gebruikt worden in een BlueKitchen blijven zo circulair in gebruik.

Naast het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk, gebruiken wij uitsluitend keukencomponenten en onderdelen die lokaal geproduceerd zijn en ook lokaal worden hergebruikt of gerecycled. Het geheel wordt uitgevoerd zonder gedwongen- en/of kinderarbeid, giftige stoffen en subsidies. Wij zien het als een absolute vereiste om te ondernemen met inachtneming van mens, dier en milieu en geen zaken te ondernemen die ten koste gaan daarvan. Wij geloven in mensen, bevlogen mensen die werken aan oplossingen, mensen die vernieuwing en verbetering in gang zetten om zo te bouwen aan een betere wereld.

Een BlueKitchen bestaat uit de meest energiezuinige keukenapparaten, 60% minder plaatmateriaal dan een traditionele keuken, RVS klikbare frames en circulaire keukenbladen.