Onze keukenmodellen worden gemaakt van gerecycled RVS

Een circulaire keuken.

BlueKitchen introduceert een duurzaam, modulair en gifvrij keukenconcept

Make the world a better place.

“Dat hou je alleen vol als je circulair bent.”

Moet de wereld helemaal circulair worden, dus evenveel CO2 opnemen als uitstoten? Of is dat te hoog gegrepen?

,,We hebben geen keus. We moeten circulair worden. Circulair betekent dat je iets tot in de eeuwigheid kunt volhouden. De aarde heeft een bepaalde hoeveelheid koolstof, zuurstof enzovoort. Daar moeten we het met miljarden mensen mee doen. Dat hou je alleen vol als je circulair bent.”

Hoogleraar Jan van Maarseveen

_X2A1989
_X2A2012
_X2A1953

Bekijk onze partners.

VDL

De circulaire keukens van BlueKitchen hebben als basis een Smart Framework van gerecycled RVS dat geproduceerd wordt door VDL.

Op het gebied van het milieu voert VDL een duurzaam beleid. Het implementeren van energiebesparings- en afvalpreventieplannen en het recyclen van grondstoffen heeft de voortdurende aandacht.

In samenspraak met VDL heeft BlueKitchen een speciaal lichtgewicht en oersterk frame ontworpen. In dit Smart Framework zitten geen schroef- of lasverbindingen. Dat belast het milieu minder omdat er geen lasrook en straling vrijkomt.

Zie de bedrijfsvideo van VDL

"BlueKitchen gaat zeer kritisch om met de keuze en het gebruik van plaatmateriaal voor de deuren en plinten."

― Materiaal-efficiency

"Van een BlueKitchen weet u zeker dat er nog geen schroefje een zeecontainer van binnen heeft gezien.."

― Inkoopbeleid

NIAGA

Niaga is een wereldwijd, ‘purpose-led’ bedrijf dat vanuit wetenschappelijke basis actief is op het gebied van duurzame materialen. Duurzaamheid is een kernwaarde en staat centraal in alles wat men doet.  

Met hun producten en innovatieve oplossingen willen zij het leven van mensen mooier en beter maken en richten zij zich op het voorkomen van klimaatverandering en het maken van duurzame materialen.

BlueKitchen gebruikt plaatmateriaal van Niaga bestaande uit oude spijkerbroeken, bierbostel en andere circulaire, gifvrije materialen.

Ga naar de website van Niaga.

AEG

AEG is, als onderdeel van Electrolux, de grootste apparatenfabrikant ter wereld en tevens één van de partners van BlueKitchen.  

De keuze voor AEG  is een bewuste, omdat AEG energiezuinige, duurzame, betaalbare en eenvoudig te bedienen apparaten maakt. AEG is opgenomen in de A categorie van het CDP (Carbon Disclosure Project) en staat voor het 13e jaar in de prestigieuze Dow Jones Sustainability Index (DJSI). In de gehele  keten wordt er geinvesteerd om de klimaatdoelstellingen te halen. Het doel van AEG is om in 2050 klimaatneutraal te zijn.

Ga naar de website over circulariteit.

"In de container van de keuken-nalatenschap verdwijnen ook alle apparaten. Uiteraard wordt het afval gescheiden en komen de apparaten terecht bij verwerkers die er de kostbare metalen uithalen."

― Materiaal-efficiency

"in de eigen ‘oogsthal’ staan gebruikte materialen om in nieuwe duurzame producten te verwerken"

― Materiaal-efficiency

GIELISSEN

Gielissen werkt zoveel mogelijk met duurzame materialen. In de eigen ‘oogsthal’ staan gebruikte materialen om in nieuwe duurzame producten te verwerken. Zo leggen ze de lat steeds hoger en creëren ze duurzame en gezonde omgevingen waarin mensen zich fit en vertrouwd voelen.

Als interieurspecialist verwerkt Gielissen plaatmateriaal van hoge kwaliteit en duurzaamheid. Met de meest moderne machines worden volumes plaatmateriaal tot schitterende panelen verwerkt. Gielissen is als partner van BlueKitchen in staat om de verschillende plaatmaterialen die in onze circulaire keukens gebruikt worden op de meest efficiënte manier te produceren.

Ga naar de website van Gielissen

TOP
Arrow

Onze missie.

BlueKitchen introduceert een duurzaam, modulair en gifvrij keukenconcept op de markt. Onze missie is om de gehele keukenwereld duurzaam en gifvrij te maken. Het doel is om deze duurzaamheid tot standaard te verheffen. BlueKitchen doet hieraan geen concessies. We ondernemen maatschappelijk verantwoord en willen op de lange termijn waarde creëren voor de gehele keten.

We trachten daarbij zoveel mogelijk materiaalketens te sluiten. Samen met onze partnerbedrijven creëren we meerwaarde zonder het milieu daar de dupe van te laten zijn. Ons concept reduceert enerzijds het materiaalverbruik van een keuken en anderzijds het energieverbruik van een woning. Het doel hierbij is de CO2 voetafdruk van de gehele woonsector te reduceren. Wij streven vervolgens naar een compleet CO2 neutrale supply-chain en CO2 positieve bedrijfsprocessen.


We selecteren duurzame, gifvrije materialen met lange levensduur. Omdat wij steeds weten welke materialen waar uit bestaat én wanneer deze terugkomen, kunnen wij duidelijke afspraken maken met onze partnerbedrijven over refurbishing, remanufacturing en recycling. Alle materialen en componenten die gebruikt worden in een BlueKitchen blijven zo circulair in gebruik.

Naast het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk, gebruiken wij uitsluitend keukencomponenten en onderdelen die lokaal geproduceerd zijn en ook lokaal worden hergebruikt of gerecycled. Het geheel wordt uitgevoerd zonder gedwongen- en/of kinderarbeid, giftige stoffen en subsidies. Wij zien het als een absolute vereiste om te ondernemen met inachtneming van mens, dier en milieu en geen zaken te ondernemen die ten koste gaan daarvan. Wij geloven in mensen, bevlogen mensen die werken aan oplossingen, mensen die vernieuwing en verbetering in gang zetten om zo te bouwen aan een betere wereld.

Een BlueKitchen bestaat uit de meest energiezuinige keukenapparaten, 60% minder plaatmateriaal dan een traditionele keuken, RVS klikbare frames en circulaire keukenbladen.