Onze keukenmodellen worden gemaakt van gerecycled RVS

Een circulaire keuken.

BlueKitchen introduceert een duurzaam, modulair en gifvrij keukenconcept

Make the world a better place.

Van ProductLease via BlueKitchen naar Product-As-A-Service

BlueKitchen is opgericht door de bedenkers van o.a. Keukenlease, Gardenlease, Kunst & Antieklease, etc.. In feite de voorlopers van Product-As-A-Service (PAAS). Met hun no-nonsens aanpak werden in 1990 al PAAS-contracten gerealiseerd. In veel gevallen komen innovaties van mensen buiten een bepaalde branche, zo ook in dit geval. Nu, ouder en wijzer, gaan ze de keukenwereld veroveren met hun circulair keukenconcept. Zonder greenwashing, transparant en recht voor zijn raap.

Een klein team van getalenteerde professionals met veel vaardigheden en ervaring. “We houden van wat we doen en doen dat met passie. We kijken ernaar uit met je samen te werken!

Al vroeg geïnteresseerd in de gezondheid van de aarde en haar milieu, raakten we ervan overtuigd ook zelf een steentje te moeten bijdragen aan een betere wereld. Dat heeft geleid tot de oprichting van The Blue Legacy B.V., de rechtenhouder van Bluekitchen.”

_X2A2099
_X2A2127
_X2A2094

Bekijk ons team

― Piet Geerts

Piet Geerts

Commercieel

“Begaan met de wereld en in de overtuiging iets aan haar grootste probleem ‘de klimaatcrisis’ te kunnen veranderen, bedacht ik dat de tijd rijp was voor de ontwikkeling van een circulaire keuken, zonder giftige stoffen. Samen met mijn collega’s op weg naar een 100% circulaire keuken, een geweldig leuke en spannende reis.”

Stuur een e-mail: piet@bluekitchen.nl

Alex de Kock

Operationeel

“Al sinds mijn jeugd ben ik geïnteresseerd in hoe we omgaan met schaarse grondstoffen. Mijn interesse werd vooral gewekt toen in 1972 het rapport van de Club van Rome (“De grenzen aan de groei”) uitkwam. Als een van de eersten legde ik mijn huis vol zonnepanelen.
Tegenwoordig wek ik zelf voldoende schone energie op om mijn huis te verwarmen, te koken en elektrisch te rijden.
Ik ben financier van energiebesparende en milieuvriendelijke projecten, waaronder BlueKitchen.”

Stuur me een e-mail: alex@bluekitchen.nl

― Alex de Kock

― Don Been

Don Been

Financieel

Tijdens mijn jeugd in Amsterdam, kon je gewoon nog ‘stoepranden’. Er stond alleen her en der een auto. Nu staan de trottoirranden vol met geparkeerde auto’s. De mensheid is in staat gebleken om in een halve eeuw, de fossiele productie van de aarde van 4 miljard jaar, voor meer dan de helft te verbruiken inclusief meer dan de helft van de aanwezige bossen. Kortom, de wereld kan nu iedere hulp gebruiken. Mijn bijdrage? Ik woon in een energiepositief huis en ik ben mede-initiatiefnemer van BlueKitchen.

Stuur me een e-mail: don@bluekitchen.nl

Mandy Demoitie

Marketing en communicatie

Voor haar studie heeft Mandy stage gelopen bij BlueKitchen. “Deze stage was een ontzettend mooie kans om mijn vaardigheden toe te passen in het echte werkveld. Zo versterkte ik het BlueKitchen team op het gebied van marketing en communicatie.
Mijn interesses liggen op het gebied van teksten schrijven, sociale media, fotografie, online marketing en het maken van video’s en websites.
Met respect voor mens en natuur probeert ik mijn steentje bij te dragen aan een betere wereld.”

― Mandy Demoitie

TOP
Arrow

Onze missie.

BlueKitchen introduceert een duurzaam, modulair en gifvrij keukenconcept op de markt. Onze missie is om de gehele keukenwereld duurzaam en gifvrij te maken. Het doel is om deze duurzaamheid tot standaard te verheffen. BlueKitchen doet hieraan geen concessies. We ondernemen maatschappelijk verantwoord en willen op de lange termijn waarde creëren voor de gehele keten.

We trachten daarbij zoveel mogelijk materiaalketens te sluiten. Samen met onze partnerbedrijven creëren we meerwaarde zonder het milieu daar de dupe van te laten zijn. Ons concept reduceert enerzijds het materiaalverbruik van een keuken en anderzijds het energieverbruik van een woning. Het doel hierbij is de CO2 voetafdruk van de gehele woonsector te reduceren. Wij streven vervolgens naar een compleet CO2 neutrale supply-chain en CO2 positieve bedrijfsprocessen.


We selecteren duurzame, gifvrije materialen met lange levensduur. Omdat wij steeds weten welke materialen waar uit bestaat én wanneer deze terugkomen, kunnen wij duidelijke afspraken maken met onze partnerbedrijven over refurbishing, remanufacturing en recycling. Alle materialen en componenten die gebruikt worden in een BlueKitchen blijven zo circulair in gebruik.

Naast het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk, gebruiken wij uitsluitend keukencomponenten en onderdelen die lokaal geproduceerd zijn en ook lokaal worden hergebruikt of gerecycled. Het geheel wordt uitgevoerd zonder gedwongen- en/of kinderarbeid, giftige stoffen en subsidies. Wij zien het als een absolute vereiste om te ondernemen met inachtneming van mens, dier en milieu en geen zaken te ondernemen die ten koste gaan daarvan. Wij geloven in mensen, bevlogen mensen die werken aan oplossingen, mensen die vernieuwing en verbetering in gang zetten om zo te bouwen aan een betere wereld.

Een BlueKitchen bestaat uit de meest energiezuinige keukenapparaten, 60% minder plaatmateriaal dan een traditionele keuken, RVS klikbare frames en circulaire keukenbladen.